3D MEZONITI LIFTING

Mezoniti su resorptivne niti napravljene od 100% biorazgradivog materijala PDO (Polydioxanone). Glavna indikacija za njihovu primenu je ojačavanje osnovnih potpornih struktura lica, kako bi se dejstvo faktora starenja smanjilo ili preveniralo.

Aplikovane mezoniti daju mehaničku potporu tkivu, a zatim snažno stimulišu produkciju kolagena i elastina, aktiviraju lokalnu mikrocirkulaciju uz oslobađanje brojnih faktora rasta. Kvalitet kože se značajno poboljšava, uz vidljive efekte zategnutosti i podizanja kritičnih regija. Niti se potpuno resorbuju nakon 180-240 dana, a njihov efekat se održava 24-36 meseci zahvaljujući novoformiranoj mrežastoj strukturi kolagenih vlakana.

3D mezoniti i lifting

Mezonitima se mogu tretirati: čelo, obrve, regije oko očiju, obrazi, podbradak, vrat, dekolte, nadlaktice, stomak, unutrašnje strane butina i kolena.

Metoda je bezbedna, brza, bez rezova i ožiljaka. Vreme oporavka je kratko. Može se kombinovati sa drugim metodama (dermalni fileri, PRP…).

Procedura se zbog komfora pacijenta izvodi uz primenu lokalnog anestetika u vidu kreme. Dva sata pre i posle tretmana treba izbegavati pušenje i konzumiranje alkoholnih pića, kao i teže fizičke aktivnosti. Nedelju dana pre i posle intervencije treba izbegavati lekove na bazi acetil-salicilne kiseline (Andol, Aspirin…) i antihistaminike (Pressing, Aerius…). U ovom periodu se ne preporučuje ni odlazak u saunu ili solarijum, kao ni izlaganje suncu.

Rezultati su vidljivi nakon 3-4 nedelje, a potpun efekat se postiže posle 2-3 meseca.