AWT Acoustic Wave Therapy

Terapija akustičnim talasima

AWT Terapija Akustičnim talasima | Aparat STORZ MEDICAL
Akustični talasi su zvučni talasi koje karakterišu amplitude visokog pritiska u poređenju sa ambijentalnim pritiskom.

AWT efekti u tretmanu celulita

Celulit može imati dubok estetski i psihološki uticaj koji može biti prilično nezavistan od stanja njegovog razvoja. Mnoge žene pogođene ovim stanjem kože pate od rupičastog izgleda njihovih nogu i smanjenog kvaliteta života koji dolazi sa tim. Celulit je povezan sa smanjenim kapacitetom protoka krvnih sudova. AWT ubrzava limfni tok, povećava metaboličku aktivnost i stimuliše razbijanje masti.

Uspešan tretman celulita

Terapija akustičnim talasima (AWT) se izvodi pomoću radijalnog D-Actor ručnog seta koji koristi akustične talase visoke frekvencije koji prodiru u telo pacijenta u obliku visoko frekventnih pulseva. AWT je prvi efektivan i dugotrajan metod tretiranja celulita. Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini od 1980. godine za razbijanje kamena u bubregu (ESWL) a od 1992. godine za tretiranje ortopedskih stanja, kao što su npr. tetive ili poremećaji kod mišića (ESWT). Radijalna AWT se prvenstveno koristi za sledeće estetske indikacije:

  • tretman celulita
  • smanjenje obima
  • tretmani strija
  • limfna drenaža
  • učvršćivanje vezivnog tkiva
  • wellness masaža

Efekti na epidermis i vezivno tkivo

AWT Efekti na epidermis i vezivno tkivo | Pre AWT-a

Pre AWT-a:
Uvećane masne ćelije se šire prema površini kože, dajući izgled narandžine kore. Vertikalna, neelastična vlakna vezivnog tkiva se ne istežu zajedno sa okolnim masnim tkivom, što dovodi do neželjenih nabora. Lokalna cirkulacija je znatno smanjena.

AWT Efekti na epidermis i vezivno tkivo | U toku tretmana

Za vreme AWT-a:
Oscilirajući akustični talasi se uvode u telo. Vezivno tkivo se opušta i čvrstoća epiderma raste. Cirkulacija krvi u tkivu je bitno poboljšana. Stimulisana je proizvodnja kolagena, jačajući tako derm i epiderm.

AWT Efekti na epidermis i vezivno tkivo | Posle AWT-a

Posle AWT-a:
Rezultati AWT-a su povećana čvrstoća i povraćena prirodna elastičnost kože i vezivnog tkiva, zajedno sa vidljivim i dugoročnim poboljšanjima u teksturi kože.

AWT u tretmanu celulita i slabog vezivnog tkiva
Poboljšana elastičnost kože i dermalna revitalizacija

Izvedeno je nekoliko kliničkih studija da bi se procenili efekti AWT-a na polju dermatologije. Nađeno je da su akustični udarni talasi (AWT) prvi neinvazivni metod tretmana koji osigurava efikasan i dugotrajan rezultat kod tretiranja slabosti vezivnog tkiva, a posebno u tretiranju celulita. Akustični talasi stimulišu mikrocirkulaciju u vezivnom tkivu i masnim ćelijama i poboljšavaju postojeće nepravilnosti u regulaciji metabolizma kako bi smanjili vidljive znakove celulita.

Merenja vrednosti elastičnosti kože potvrđuju značajna poboljšanja, zahvaljujući akustičnim udarnim talasima. Mereni parametri mehaničkih osobina kože, strukture kože i stepena zadovoljenja ženskog pacijenta su veoma obećavajući u pogledu dugoročne efikasnosti (>6 meseci) ovog tretmana. Vrednosti elastičnosti kože mereni na kraju tretmana pokazuju poboljšanje za 74%. Nakon 3 meseca, elastičnost kože se poboljšava za čak 105%. Ako uzmemo za poređenje, poboljšanje osobina kože koje se postiže sa hemijskim prozvodima za negu kože (kreme, losioni) je samo između 12% i 25% a može dostići u nekim pojedinim slučajevima do 30%.

Prema Dr.Voss-u (specijalista medicine u dermatologiji), direktor Dermatest-a GmbH iz Münster/Nemačka, poboljšanje od preko 40% se smatra kao izuzetan rezultat.

AWT Poboljšana elastičnost kože i dermalna revitalizacija | studije

AWT u tretmanu celulita i slabog vezivnog tkiva
Poboljšana struktura kože i anti-ageing efekat

Analize i ocenjivanje ultrazvučnih slika
Ultrazvučne slike svakog pacijenta slikane su na bazi šifarnikaslika proizvođača a ocenjene od strane nezavisne grupe koja ih je pregledala, prema sledećim kriterijumima: ocena 1=slaba struktura; ocena 2=srednje-čvrsta struktura; ocena 3=čvrsta struktura.

Ocenjivanje ultrazvučnih slika otkriva povećanje u gustini ćelije. Vizuelno utvrđeno poboljšanje u čvrstoći kože je značajno dokazano.

Estetsko ocenjivanje
Sam izgled nadlaktica i glutealne regije ženskog pacijent pre i posle šest tretmana.

AWT Studija | Pre i posle

AWT-idealan tretman oblikovanja tela

Akustični talasi obezbeđuju i opciju za idealan tretman oblikovanja. Oni se aplikuju u tkivo da stimulišu ćelije. Tako se povećava propustljivost ćelijske membrane a slobodne masne kiseline i glicerol se oslobađaju iz ćelija. Metabolički proizvodi se akumuliraju u međućelijskom prostoru i uklanjaju se putem limfnog i krvnog sistema.

Akustični talasi poboljšavaju metabolizam tkiva i poboljšavaju transport kataboličkih proizvoda do jetre radi njihovog iskorišćavanja u energetskom metabolizmu. Dodatni energetski izvori koji su stvoreni unutar tela kao rezultat aktivacije masnih ćelija trebaju da budu eliminisani blagom dijetom, fizičkim vežbama i pijenjem dosta tečnosti.

Rezultati izvedenih studija potvrđuju efikasnost u tretmanu oblikovanja tela.

  • Smanjenje obima: kod 72% tretiranih subjekata
  • Oblikovanje tela na butinama: 2.5-7 cm smanjenje obima
  • Glatkija površina kože-na svim tretiranim regijama
  • Čvršće noge: u 84% tretiranih pacijenata