Luminopunktura

Lugonja Cosmedics  Luminopunktura

Ova potpuno bezbolna metoda podrazumeva nežnu primenu bez ikakvog agresivnog delovanja.

Predlaže se za sledeće probleme:

  • Mršavljenje
  • Probleme uzrokovane stresom: nesanica, glavobolja
  • Menopauzalne tegobe
  • Alergije
  • Zavisnost od duvana – odvikavanje od  pušenja

Kako  drevna  akupunktura  primenjena kroz svetlosne impulse umesto igala može delovati na vaše zdravlje i lepotu?

Svi smo mnogo slušali ili čitali o akupunkturi i nesumnjivim rezultatima koje ova drevna tehnika može ostvariti-od borbe protiv stresa do  olakšanja alergija i mnogih poremećaja.
Osnova akupunkture je u cirkulaciji energija, vraćanju poremećene ravnoteže i ponovnoj harmonizaciji celine zajedničkog funkcionisanja.
Ovoj metodi koja je stara više hiljada godina u osamdesetim godinama prošlog veka dodali su laser, a početkom ovog milenijuma – nastala je nova metoda Luminopunktura.

Luminopunktura je namenjena osobama kojima je potreban preokret u svojim navikama i opštem stanju  ostvarujući to upotrebom  prirode i prirodnih terapija.

Moderna luminopunktura je inspirisana radovima doktora Petera Mendela,  nemačkog akupunkturologa i homeopata.

Princip metode
Kako akupunkturne i aurikulopunkturne tačke  predstavljaju specifične regione tela svetlosni snop luminopunkture  stimuliše organe i sisteme organa  predstavljene kroz meridijane.
Koristeći kao osnovu radove  doktora S. Kirliana i R.Voll-a, Peter Mandel, nemački homeopata je ustanovio 1970. da  akupunkturni  meridijani predstavljaju provodne sisteme svetlosti.
Trebalo je 10 godina da  intuitivno postavljena hipoteza bude i dokazana radovima priznatog fizičara.(Fritz.A.Popp).

U pitanju je jednostavna, bezbolna i prijatna  stimulacija akupunkturnih i aurikulopunkturnih (na ušnoj školjki) tačaka snopom infracrvene divergentne svetlosti.
Doslovno akupunktura bez igala.
Zbog visokog procenta uspešnosti, mi smo je uveli pre svega zbog lakoće gubljenja kilograma i  brzog odvikavanja od štetne navike-pušenja – za koju je izlišno napominjati kakve tragove ostavlja na koži i u organizmu i koliko ubrzava starenje.
Lista indikacija značajnih za probleme današnjeg čoveka (žene) su
problemi uzrokovane stresom: nesanica, glavobolja , tegobe menopauze, ali i alergije i razne zavisnosti.

Višak kilograma-pomoć u mršavljenju
Broj onih koji „drže dijetu“ je dostigao neverovatne razmere, a odustajanje , jo-jo efekti su bezbrojni. Lipoliza i mezoterapija  pre svega oblikuju, a  ako treba da skidaju kilograme neminovno se  podrazumeva odredjeni režim ishrane da bi efekat bio ubedljiviji kod osoba sa viškom kilograma.
Za mršavljenje je neophodno smanjeno uzimanje kalorija tj. makar 500 kcal manje nego stvarna dnevna potreba. Višak kilograma je funkcionalni poremećaj   koji ima svoj organski uzrok. Delovanje svetlosnog zraka i stumulacija odredjenih tačaka uspostavlja ponovo unutrašnju hormonsku neravnotežu  hormona sreće-serotonina, hormona želje dopamina  i endorfina, hormona dobrog osećanja.
Kad su u  pitanju osobe sa preteranom telesnom težinom,  luminopunktura pomaže kroz procese lipolize,  stimulacijom razlaganja postojećih masti i inhibicijom lipogeneze- stvaranja novih masti.
Ima dejstvo na smanjenje gladi smanjuje stres, pojačava eliminaciju i izaziva osećaj zadovoljstva.Rečju- „držanje dijete“ je lako.

Mnogi su svesni  borbe sa sopstvenom voljom, samokontrolom, kad ih  pri dijeti  obuzima neodoljiva (besna!) glad potreba za zalogajem, pokret uzimanja.
Slična je osnova i kod potrebe za cigaretom (bez gladi) te je i u jednom i u drugom slučaju potrebna samo jaka motivacija da počnete, a već prvi   polučasovni tretmani  daju novi smisao vašoj dijeti i umanjuju vašu lošu naviku. I dok dobro motivisani pušač može kroz pet luminopunktura izgubiti svoju lošu naviku, broj tretmana tokom dijete zavisi od toga koliko kilograma želite da skinete.

Odvikavanje od pušenja
Zavisnost od pušenja je jednako fizička tj. potreba za nikotinom  kao i  psihička- navika, isti pokreti, iste radnje. Zato je prvi uslov vaša želja da se toga odreknete, lična motivacija, jaka volja da se prekine sa ovom navikom. Ostalo prepustite luminopunkturi.
S jdne strane luminopunktura ponovo stimuliše proizvodnjue endorfina i dopamina, koja je  blokirana nikotinom. S druge strane radi se o serotoninu, hormonu zadovoljstva koji kontroliše odnos prema hrani i seksu, ciklus san-budnost, nervozu , anksioznost i motornu kontrolu.
Potreba za pušenjem se značajno smanjuje i to čini  odvikavanje daleko lakšim.

Stres i relaksacija
Suočenima s agresijom savremenog života luminopunktura pomaže da se kontroliše disanje i redukuje stres dajući efekat  antidepresiva  i regulatora apetita.
Ponovnim stimulisanjem proizvodnje endorfina  luminopunktura ponovo unosi zadovoljstvo radosti življenja, onog važnog „ Joie de vivre.“
Ono oslobadja od unutrašnje tenzije i doprinosi poboljšanju  koncentracije.

Alergije
Alergijska reakcija je loša adaptacija organizma na svoju okolinu.
Utičući  na citokine delovanjem  na akupunturne tačke  infracrveni zrak reguliše imuni sistem i olakšava simptome alergija. Luminopunktura umanjuje uznemirujuća osećanja uspostavlja kontrolu emocija i uravnotežava simptome alergija.