Skinboosters

Šta su Skinbusteri?

Originalni skinbuster je izumeo Restylane, švedska kompanija dermalnih filera. Proizveden je u svrhu podmlađivanja kože, stimulacije sinteze kolagenih i elastinskih vlakana, poboljšanja hidratacijskog balansa pružajući dugoročnu intenzivnu hidrataciju i kao antioksidans… U svom sastavu imaju hijaluronsku kiselinu, pa spadaju u tzv. lake filere.

Kako Skinbusteri deluju?

Skinbusteri pomažu povećanju kolagena u koži. Depoi skinbustera u koži povećavaju aktivnost fibroblasta, ćelija koje su odgovorne za produkcijju novog kolagena.. Takođe, prirodna hijaluronska kiselina se gubi starenjem, pa je njena nadoknada dragocena u prevenciji starenja.. Produkcijom novog kolagena, nadoknadom hijaluronske kiseline vraća se vlažnost koži, povećava tonus i elastičnost i koža dobija blistav i zdrav izgled.

Pogodni su za popunjavanje plićih bora, kod osoba sa veoma tankom i osetljivom kožom, kao i za tretman vrata, osetljive kože oko očiju.

Skinbusteri su namenjeni osobama oba pola, a za njihovu primenu ne postoje protokoli vezani za životnu dob. Kod mlađih se preporučuju za hidrataciju kože i prevenciju starenja, a koriste se oni sa manjom koncentracijom hijaluronskom kiselinom, a kod starijih za popunjavanje bora i povećanja tonusa kože koristeći preparat sa većom koncentracijom hijaluronske kiseline.

Mogu se kombinovati sa drugim dermatokozmetskim procedurama, laserskim tretmanima, hemijskim pilinzima, dermalnim rolerima i sl.

U našoj praksi najzastupljeniji Skinbusteri su:

RESTYLANE VITAL i VITAL LIGHT su cross-linked (umreženi) busteri koji sadrže do 20 mg/ml hijaluronske kiseline. Veća umreženost hijaluronske kiseline daje duže rezultate skinboostera. Namenjeni su tretmanu svih regija lica, vrata, dekoltea i šaka.

Najbolji rezultati se postižu sa 3 tretmana, koji se rade u razmaku od 3-4 nedelje. Posle 6 meseci se tretman može ponoviti kako bi se efekti održali duži vremenski period.

Restylane skinboosters

TEOSYAL REDENSITY je švajcarski non-crossed link buster koji sadrži formulaciju baziranu na 15 mg/ml hijaluronske kiseline u kombinaciji sa 8 aminokiselina, 3 antioksidansa, 2 minerala i 1 vitaminom. Pored antioksidativnog efekta, ovaj buster zahvaljujući sadržaju glutationa ima i efekat prosvetljenja kože lica, čime se ujednačava ten.

Najbolji rezultati se postižu sa 3 tretmana, koji se rade u razmaku od 3 nedelje.

Teosyal Dermal Fillers | Redencity

JUVEDERM VOLITE je najnoviji buster koji sadrži 12 mg/ml cross-linked hijaluronske kiseline, namenjen hidrataciji, popunjavanju sitnih bora i povećanju elastičnosti kože.

Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji ukrštanja hijaluronske kiseline, ovaj buster u odnosu na ostale pokazuje prednost, jer je za postizanje rezultata dovoljna jedna aplikacija za razliku od ostalih gde je potrebno 3 tretmana. Sledeći tretman se ponavlja tek nakon 9 meseci.

CYTOCARE S LINE je francuski non-crossed link buster koji sadrži 18mg hijaluronske kiseline+ Rejuvenating complex CT50. Ima antioksidativno i hidrirajuće dejstvo koje daje koži momentalni blistavi efekat. Takođe služi za popunjavanje plićih bora. Koristi se za sve tipove kože i za sve godine.

U kožu se aplikuje 3 ml skinbustera, rade se tri tretmana u razmaku od 3 nedelje.

CYTOCARE S LINE