SKINCEUTICALS

skinceuticals Lugonja Cosmedics

Stvoren 1997. godine zahvaljujući radu poznatog američkog dermatologa dr Sheldona Pinnella, koji je prvi uspeo da stabilizuje čist vitamin C visoke koncentracije i niske pH vrednosti i da ga pretvori u kozmetsko rešenje. SkinCeuticals pruža napredna otkrića za negu kože protiv starenja i prednjači u antioksidativnoj tehnologiji .

Misija SkinCeuticalsa je poboljšanje zdravlja kože i borba protiv glavnih uzročnika starenja kože.

SkinCeuticals proizvodi se sastoje od visokih koncentracija čistih farmaceutskih kvalitetnih sastojaka, kombinovanih sa prirodnim biljnim ekstraktima, što ih čini optimalnim za apsorpciju u koži. Njihovo dejstvo se bazira na usporavanju kako prirodnog, tako i starenja kože uzrokovanog uticajima iz okoline.

Zahvaljujući visokokvalitetnim formulama i nenadmašnim rezultatima potpomognutim naučnim istraživanjima, SkinCeuticals proizvode preporučuju i koriste najbolji stručnjaci iz područja dermatologije i estetske hirurgije.

SkinCeuticals filozofija se bazira na 3 osnove:

  • PREVENCIJA znakova prevremenog starenja – antioksidativni serumi (Phloretin CF, C E Ferulic, Serum 10)
  • ZAŠTITA zdravlja kože od štetnog uticaja UV zraka – kreme za zaštitu od sunca (Ultra Facial Defense SPF 50, Sheer Mineral UV Defense SPF 50)
  • KOREKCIJA vidljivih znakova starenja – posebne korektivne terapije (Retinol 0,3, retexturing activator, A.G.E. interrupter, A.G.E. Eye complex)

Dugotrajni rezultati se mogu postići kombinacijom kliničkih protokola, profesionalnih tretmana i naprednom negom za kožu kod kuće.

SkinCeuticals antioksidansi prodiru u kožu i neutrališu oštećenja nastala delovanjem slobodnih radikala, podstičući sintezu kolagena.

PREVENCIJA

Phloretin CF sadrži 10% čistog vitamina C, 2% floretina i 0,5% ferulične kiseline i predstavlja novu generaciju topikalnih antioksidanasa za prevenciju i korekciju oštećenja kože. Dokazano neutralizuje slobodne radikale, smanjuje hiperpigmentacije i tanke linije i vidljivo poboljšava izgled kože.

C E Ferulic sadrži 15% vitamin C, vitamin E i feruličnu kiselinu, te dokazano ima preventivno delovanje na prerano starenje kože izazvano štetnim uticajima UV zračenja. Savršen je anti-aging proizvod, koji ne iritira kožu, umiruje je i vraća koži zaštitne lipide, deluje na sintezu kolagena i smanjuje tanke linije i bore.

Serum 10 sadrži 10% ferulinsku kiselinu i čist vitamin C. Neutralizuje slobodne radikale, štiti kožu od oštećenja nastalih pod uticajem faktora sredine i pomaže u zaustavljanju znakova preuranjenog starenja. Idealan za osetljivu i nadraženu kožu.

ZAŠTITA

Ultra Facial Defense SPF 50, hipoalergijska, nekomedogena formula namenjena svim tipovima kože. Lagane teksture, sa dugotrajnom hidratacijom do 12 h. Dobar kao podloga za šminku, ne ostavlja bele tragove, bez mirisa.

Sheer Mineral UV Defense SPF 50 namenjen svim tipovima kože, čak i za masnu i problematičnu kožu. Veoma lagana tekstura sa mat efektom. Proziran završni sloj, otporan na vodu i znoj. Idealan za nadraženu kožu nakon kliničkih postupaka, bez parabena i hemijskih filtera.

KOREKCIJA

Face cream je lagana obnavljajuća krema, koja sadrži kombinaciju 3 snažna antioksidansa za borbu protiv gubitka vlažnosti, razgradnje kolagena i oštećenja nastalih pod uticajem slobodnih radikala. Bazira se na Arganylu, vitaminu E i silimarinu. Sastojci za hidrataciju poput ulja semenki grožđa, ulja suncokretovih i susamovih semenki obnavljaju esencijalne lipide potrebne koži radi postizanja zdravijeg i mladolikog izgleda.

Retinol 0,3 stimuliše ćelijsko obnavljanje i proizvodnju kolagena i na taj način vidljivo smanjuje pojavu bora, linija i staračkih fleka. Istovremeno sužava proširene pore i ispravlja nedostatke na koži.

A.G.E. Interrupter posebno formulisan za zreliju kožu, poboljšava naboranu i istanjenu kožu uzrokovanu unutrašnjim procesima starenja.

A.G.E. Eye complex je korektivna nega za smanjenje podočnjaka i otečenosti zrele kože. Ekstrakt borovnice i Proxylana povećava elastičnost i debljinu kože.

Hydrating B5 gel obogaćen vitaminom B5, koji obnavlja kožu i hranljivim supstancama, koje joj daju nežan i blistav izgled.

Daily moisture namenjena svim tipovima kože, kombinacijom prirodnih ekstrakata hidrira, hrani kožu i pomaže u sužavanju proširenih pora.

Emmolience, bogata i hranljiva krema za suvu i osetljivu kožu, sadrži ulje semenki grožđa, ruzmarina i makadamije, koji koži pružaju vlažnost.

SKINCEUTICALS – PROFESIONALNA NEGA

SkinCeuticals profesionalna nega

SkinCeuticals nudi niz profesionalnih usluga, namenjenih poboljšanju zdravlja kože, obnavljanju i održavanju njenog mladolikog izgleda. Na osnovu procene oštećenja kože, određuje se protokol i učestalost tretmana koji najbolje odgovaraju stanju kože. SkinCeuticals savetuje profesionalne tretmane za kožu, čiji se rezultati održavaju i pospešuju svakodnevnom upotrebom proizvoda za negu lica kod kuće.