HEMIJSKI PILINZI

SKIN MEDICA HEMIJSKI PILINZI

Illuminize peelIlluminize Peel je površinski, neinvazivni piling nove generacije. Čini ga mešavina kiselina: salicilna, bademova, vinska i fitinska u kombinaciji sa rezorcinolom.

Preporučuje se pacijentima sa fotooštećenom kožom, plićim i srednje dubokim borama, pigmentnim promenama i svima koji hemijski piling rade po prvi put. Veoma je komforan za pacijente, ima jednostavnu primenu, a vreme oporavka je minimalno.

Efekti pilinga su poboljšanje teksture i kvaliteta kože, izbeljivanje i zatezanje.

Protokol za izvođenje pilinga: 3-6 tretmana na svake 2 nedelje.

Vitalize Peel je revitalizirajući piling koji u svom sastavu ima mlečnu i salicilnu kiselinu u kombinaciji sa retinolom.

Preporučuje se pacijentima sa aknama, masnom i mešovitom kožom, ožiljcima posle akni, kao i osobama sa melazmom, pigmentnim nepravilnostima i za ublažavanje filih linija i bora.

Protokol za izvođenje pilinga: 3-6 pilinga na svake 3 nedelje.

SKIN TECH HEMIJSKI PILINZI

Easy TCA piling predstavlja mešavinu trihlorsirćetne i alfa hidroksi kielina. Prednost ovog pilinga je što pored pomenutih sastojaka sadrži i faktore rasta, antioksidanse i druge komponente koje ubrzavaju regenerativne procese i sprečavaju nastanak hiperpigmentacija.

Najčešće indikacije za primenu ovog pilinga su akne, pigmentacije (posle trudnoće, posle akni ili druge mrljaste ili slivene pigmentacije) , fotooštećena koža, bore, suva koža, sivkasto umorno lice (pušačko lice).

Protokol: 4 tretmana u razmaku od 7-10 dana.

Only touch piling spada u grupu dubokih pilinga. Sadrži TCA u visokom procentu u kombinaciji sa alfa hidroksi kiselinama, vitaminima i antioksidansima.

Koristi se za tretman lokalizovanih pigmentnih promena čiji promer ne prelazi 1 cm (lentigo, keratoze,) na licu, dekolteu i nadlanicama.

TRETMANI ZA LICE I TELO – AESTHETIC DERMAL

Reparestim HA je rastvor u čijem sastavu se nalazi 60 aktivnih supstanci (hijaluronska kiselina, kompleks vitamina, oligoelementi, antioksidansi, aminokiseline, koenzimi, , masne kiseline).

Koristi se za tretman fotooštećene kože, regeneraciju zrele kože sa borama i za rehidrataciju.

Protokol: 4 tretmana na 7-14 dana.

Reparestim Eyes u svom sastavu ima 12 aktivnih komponenti. Koristi se za tretman tamnih kolutova i kesica ispod očiju. Imaju moćan antioksidantni efekat.

Protokol: 4 tretmana, na 7 dana.

Reparestim Cellulite je koktel sačinjen od 10 aktivnih supstanci za tretman celulita.

Bonta rastvor se sastoji od tri aktivna polipeptida za relaksaciju mimične muskulature. Zbog ovog efekta nazivaju ga i zamenom za botox. Indikovan je za bore na čelu i oko očiju.

DM-lift u svom sastavu ima DMAE, susptancu koja ima moćan efekat zatezanja kože lica i tela.

NEOSTRATA

Lugonja Cosmedics PilingHemijski pilinzi predstavljaju jednu od najpopularnijih dermatokozmetoloških procedura. To je postupak pri kome dolazi do kontrolisane destrukcije površnog sloja kože epidermisa. Više površnih pilinga često daje rezultate slične dubokom pilingu, uz manje rizika i brži oporavak. NeoStrata pilinzi odlikuju se maksimalnom bioraspoloživošću i slobodnim kiselinama. Uključuju čitav spektar različitih koncentracija kiselina, koje omogućavaju optimalnu jačinu i fleksibilnost u tetmanu pacijenata različitih tipova i stanja kože.

NeoStrata pilinzi sa glikolnom kiselinom su visoko potentni jer koriste 100% slobodnu glikolnu kiselinu.

Glikolna kiselina nije parcijalno neutralisana ili esterifikovana, zato što ovi procesi smanjuju penetraciju kiseline.

NeoStrata Skin Rejuvenation System piling čine 4 različite koncentracije: 20%, 35%, 50% i 70% slobodne glikolne kiseline. Osim toga, postoji visoko potentni piling sa 70% glikolnom kiselinom i dodatnim agensima za piling (etilpiruvat/piruvična kiselina i sirćetna kiselina ). Ovaj širok spektar koncentracija omogućava doktoru da bezbedno isplanira program za tretman, prema različitim potrebama kože i njenoj tolerantnosti.

Da bi piling procedura bila još efikasnija, NeoStrata je razvila citratne SRS piling inicijatore koji se koriste zajedno sa rastvorima glikolne kiseline.Postoje tri različita citratna piling inicijatora da bi se ciljano delovalo u toku tretmana i to: antioksidantni, za čišćenje i piling inicijator za izbeljivanje. Svaki od njih može da se uključi u proceduru radi tretiranja specifičnih stanja kože kao što su akne, pigmentacije i fotooštećena koža.

NeoStrata hemijski pilinzi, u kombinaciji sa tretmanom održavanja NeoStrata preparata na bazi alfa-hidroksi kiselina(AHA), poli-hidroksi kiselina(PHA) i bionske kiseline, koriste se da poboljšaju strukturu kože i da otklone probleme kao što su:

 • fine linije i bore
 • hiperpigmentacije
 • starosno izmenjena koža
 • umereni do izraženi oblici akni
 • proširene pore
 • ožiljci od akni
 • keratoze
 • keratosis pilaris
 • pseudofolliculitis barbae
 • benigne lentigines

Mnogi dermatolozi koriste slabije pilinge da poboljšaju stanje osetljive kože, npr. kod pacijenata sa rozaceom, ili ih pak kombinuju sa drugim kozmetskim procedurama kao što su mikrodermoabrazija ili ne-ablativni laser za pojačanje efekta rejuvenacije.

NeoStratin sistem za rejuvenaciju (podmlađivanje)kože je:

 • bez mirisa
 • velike snage
 • nije testiran na životinjama
 • može se koristiti kao dopuna ostalim kozmetskim procedurama
 • stimuliše rejuvenaciju kože
 • stimuliše nastanak glatke, zdrave kože
 • ne sadrži materije životinjskog porekla

Tretman pre-pilinga:

Priprema kože

Dve nedelje pre pilinga, kožu je potrebno čistiti dva puta dnevno i naneti neku od NeoStrata krema, losiona ili gelova sa glikolnom/limunskom kiselinom. Cilj je da se koža adaptira na glikolnu/limunsku kiselinu pre pilinga.

Post-piling procedura:

Obnavljanje

Posle pilinga ,može se javiti peckanje, crvenilo, napetost i osetljivost kože. Takođe, može se javiti lak otok, superficijalne kruste i ljuštenje kože. Ovi simptomi postepeno iščezavaju tokom narednih 7 dana. U tom periodu potrebno je nanositi regenerativni krem ili bionski serum za lice dva puta dnevno dok se koži ne vrati normalan izgled.